Filmfestival Gent op zoek naar jongerenjury en studentenkortfilms

Het Gentse filmfestival stelt ook dit jaar een vijfkoppige jongerenjury samen, en bekroont de Beste Belgische Studentenkortfilm.

Net als vorig jaar, zoekt het Internationaal Filmfestival van Gent – dat van 12 tot 23 oktober doorgaat – vijf jonge enthousiastelingen tussen 18 en 25 jaar om in de ExploreZone-jongerenjury te zetelen. Gedurende het tiendaagse festival krijgen ze de kans om tal van premières en speciale evenementen bij te wonen, mensen uit de binnen- en buitenlandse filmwereld te ontmoeten én – net als de volwassen jury – tien keer gratis te overnachten. Op het einde bekronen de jongelingen een film met de ExploreZone Award. Tot 31 augustus kunnen geïnteresseerden zich kandidaat stellen via stubru.be/explorezone.

Bovendien organiseert het filmfestival ook dit jaar een nationale studentenkortfilmcompetitie, bedoeld om jonge cineasten aan te moedigen en het belang van de kortfilm te accentueren. Schoolgangers die aan officieel erkende Vlaamse, Brusselse en Waalse filmscholen studeren, kunnen hun prent van maximaal 26 minuten insturen, en maken bijgevolg kans op de Nationale Loterij Prijs voor de Beste Belgische Studentenkortfilm, ter waarde van 2000 euro. De prijs wordt uitgereikt door een jury bestaande uit professionelen uit het filmberoep, filmjournalisten en een afgevaardigde van de Nationale Loterij. Studenten kunnen hun kortfilms tot 5 september inzenden.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content