Film Sound Seminar door Walter Murch in Gent

© Courtesy Walter Murch

Tijdens het Filmfestival Gent vindt jaarlijks ook het Film Sound Seminar plaats. Dit jaar belooft een speciale editie te worden met de legendarische beeldmonteur en sound designer Walter Murch (68) als seminarieleider.

Murch’s komst zorgt voor een nieuwe benadering van het seminarie dat door Filmfestival Gent en KASK wordt georganiseerd. Dit jaar ligt de focus niet op klassieke filmmuziek maar op sound design, een domein waarin Murch meester is.

Hij ontving al drie Oscars om die titel te bevestigen: Beste geluid voor Apocalypse Now (1979) van Francis Ford Coppola en Beste Geluid en Beste Montage voor The English Patient (1996) van Anthony Minghella.

Misschien doet deze New Yorker geen belletje bij u rinkelen, maar in de filmwereld wordt hij beschouwd als de grootste beeld- en geluidmonteur van zijn generatie met onder meer The Godfather-trilogie (1972, 1974, 1990), The Unbearable Lightness of Being (1988) en The Talented Mr. Ripley (1999) op zijn naam.

Het Film Sound Seminar vindt dit jaar plaats op 20 oktober 2011 van 10 uur tot 16 uur op het Filmfestival Gent (Kinepolis 8). Inschrijven kan vanaf 14 september via www.worldsoundtrackacademy.com.
(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content