Film over jacht op bin Laden bekroond door New Yorkse filmcritici

De New Yorkse filmcritici hebben de film “Zero Dark Thirty”, over de jacht op en de dood van Osama bin Laden, verkozen tot beste film van 2012.

‘Zero Dark Thirty’ is militair jargon voor 00.30 uur, het uur waarop de raid tegen de Al Qaida-leider geprogrammeerd stond. De film van de Amerikaanse regisseur Kathryn Bigelow komt in januari in de zalen in Noord-Amerika en Europa. De prent wordt ook beschouwd als een belangrijke Oscarkandidaat.

Bigelow kreeg voor haar film toegang tot heel wat geheime documenten. De prent vertelt het verhaal van een CIA-analiste die een doorslaggevende rol speelt bij de jacht op bin Laden, die in mei 2011 door een Amerikaanse elitecommando om het leven werd gebracht in Pakistan.

De New Yorkse filmcritici gaven de film nog twee bekroningen (beste regisseur en beste fotografie). Ze bekroonden ook Rachel Weisz als beste actrice voor haar rol in ‘The Deep Blue Sea’, terwijl Daniel Day-Lewis werd uitgeroepen tot beste acteur (‘Lincoln’). (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content