Film Fest Gent: Recensie ‘Gravity’

De spectaculaire SF-survivalthriller in 3D van Alfonso Cuarón heeft niet meer dan twee acteurs op de affiche: George Clooney en Sandra Bullock.

Hoog boven onze planeet voert een kleine crew van de Explorer space shuttle herstellingen uit aan de Hubble-telescoop. Tijdens een routinecontrole gaat het echter mis. De twee astronauten, veteraan Matt Kowalski (George Clooney) en de pas ingelijfde medische ingenieur Dr. Ryan Stone (comeback van Sandra Bullock), krijgen af te rekenen met allesvernietigende brokstukken van ruimteafval – die tegen een duizelingwekkende snelheid op hen afstevenen. Voor ze het goed en wel beseffen zijn Stone en Kowalski op drift geslagen en diep in de ruimte slechts op elkaar aangewezen.

Met ‘Gravity’ zit je gebeiteld voor een spectaculaire SF-survivalthriller, gedraaid in 3D. Deze populaire digitale techniek verschaft natuurlijk een waaier aan mogelijkheden, maar dat blijkt niet de hoofdattractie van deze film. De door Alfonso Cuarón doeltreffend geregisseerde actie wordt afgewisseld met zenuwslopende suspense en de oneindige stilte from outer space. Het overdreven heroïsme en de emotionele terzijdes moet u er wel bijnemen. (**)

Dieter Vandenbossche

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content