Film Fest Gent: ‘L’Etrange couleur des larmes de ton corps’

De tweede speelfilm van de Brusselse regietandem Hélène Cantet en Bruno Forzani is experimentele cinema van de meest raadselachtige soort.

Stijlvolle hommage aan de Italiaanse giallo-thrillers uit de jaren ’70 (denk aan Mario Bava en Dario Argento), van het koppel Brusselse filmmakers Hélène Cattet en Bruno Forzani. In de eerste scènes arriveert een keurige zakenman in onze hoofdstad. Bij zijn thuiskomst treft hij een verlaten appartement aan, dat vreemd genoeg van binnenuit werd gesloten. Aangezien er geen enkel spoor is van z’n vrouw, klampt de man ten einde raad enkele omringende bewoners aan. Alleen een oudje op de zevende etage lijkt meer te weten, waarna zijn zoektocht al gauw ontaardt in een nachtmerrie.

‘L’ Etrange couleur des larmes de ton corps’ is experimentele cinema van de meest raadselachtige soort, met bizarre hersenspinsels, intense primaire kleuren, een portie bloot, inventieve zoomlens-effecten, extreem geweld en een dreigende soundtrack. Het tweetal drijft het naderhand wat ver, maar dat ze over een interessante visie en een flinke dosis lef beschikken valt niet te ontkennen. (*)

Dieter Vanden Bossche

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content