Film Fest Gent lanceert on-demandplatform

© GF

Vijftig zorgvuldig geselecteerde films aan 2,99 euro per stuk. Daarmee wil Film Fest Gent haar werking verder uitbreiden. ‘De cinema en het televisiescherm kunnen beiden naast elkaar bestaan.’

Film Fest Gent loopt op zijn laatste benen, maar ook daarna blijft het grootste filmfestival van België doorleven. Het lanceert vrijdag namelijk een platform om films op te vragen ‘die op het festival geprogrammeerd hadden kunnen zijn of dat al geweest zijn.’ Dat meldt De Morgen.

De films zullen beschikbaar zijn in een aparte sectie van de site van Film Fest Gent. Er zullen permanent vijftig films worden aangeboden, die regelmatig worden vervangen. Per film betaal je 2,99 euro, de betaling wordt meteen geregeld door partner UniversCine.

De eerste selectie bevat titels als Amour, La La Land en Million Dollar Baby, maar ook tien films rond Italië, het thema van de lopende editie van het festival. Elke maand staat er een nieuw thema in de kijker.

‘We zijn er tien dagen per jaar, op één locatie. Per definitie zijn we dus beperkt in het aantal mensen dat we kunnen bereiken. Daarom willen we het groter zien’, zegt algemeen directeur Martijn Bal in De Morgen. Dat de films van het platform en televisieschermen en smartphones zullen worden bekeken, is geen probleem voor Bal. ‘Dat is de realiteit van vandaag. Beiden kunnen naast elkaar bestaan.’

Meer info: filmfestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content