Fien Troch wint Eurimages Award op het IFFR

Weer goed nieuws van de Belgen op het Internationaal Film Festival Rotterdam. Fien Troch wint er met haar project ‘Kids’ de Eurimages Award.

Weer goed nieuws van de Belgen op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). Nadat Nicolas Provost een Tiger Award voor beste korte film won, haalt Fien Troch met haar project ‘Kids’ de Eurimages Co-Production Development Award voor beste Cinemart 2011-project binnen. Aan de prijs is een bedrag van 30 000 euro verbonden.

Cinemart is de jaarlijkse coproductiemarkt van het IFFR. Filmmakers en producenten kunnen er hun projecten presenteren aan potentiële geldschieters. Dit jaar wordt er voor het eerst de Eurimages Award voor de beste (toekomstige) Europese coproductie uitgereikt.

De opnames voor Trochs project zijn gepland voor de zomer van 2011. De film gaat over Kid, een vrolijke zevenjarige jongen die bij zijn alleenstaande moeder woont. Als zij sterft, komt het jongetje er alleen voor te staan. Hij raakt meer en meer vervreemd van zijn omgeving en begint hoop te koesteren dat hij zijn moeder alsnog terug kan vinden.

Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content