Rosa Marchant wint acteerprijs op Sundance Festival

Rosa Marchant, tussen Veerle Baetens en Charlotte De Bruyne tijdens het Sundance Festival. © Getty

Rosa Marchant, de 17-jarige actrice die een van de hoofdrollen vertolkt in ‘Het smelt’, het speelfilmdebuut van Veerle Baetens, heeft de Special Jury Award voor beste acteerprestatie gewonnen op het Sundance Film Festival in de Verenigde Staten.

Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds vrijdagavond in een persbericht.

‘Het smelt’ ging in wereldpremière op Sundance in Salt Lake City (Utah) als onderdeel van de World Cinema Dramatic competitie. Samen met elf andere internationale films dingt de productie er naar de prijzen.

De film brengt het verhaal van de ingetogen Eva, die vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto. Ze wil afrekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achterlaten.

Veerle Baetens schreef het scenario samen met Maarten Loix op basis van de gelijknamige succesroman van Lize Spit uit 2015. Rosa Marchant brengt samen met Charlotte De Bruyne een hartverscheurende prestatie in ‘Het smelt’. De film dwingt ons te kijken naar hoe de jonge, genegenheid zoekende en kwetsbare Eva wordt gevormd tot haar broze, geïsoleerde volwassen zelf, aldus het VAF. De film komt dit najaar in de Belgische bioscopen uit.

Partner Content