F.C. De Kampioenen nemen film op in Zuid-Frankrijk

Er zou dan toch een film komen van F.C. De Kampioenen. Acteur Johny Voners zei in een interview op TV Limburg dat de opnames in april beginnen.

Na eindeloze vertragingen en financiële moeilijkheden lijkt de film van F.C. De Kampioenen er nu toch te komen. Zowel Johny Vogers (Xavier) als Marijn Devalck (Boma) bevestigen dat de crew in april voor veertig dagen naar Zuid-Frankrijk trekt om daar beelden op te nemen. De rest van het project wordt in België ingeblikt. De film zou tegen de kerstperiode klaar moeten zijn.

Dimitri De Tremmerie (Jacques Vermeire) is het enige bekende personage dat niet in de film zal meespelen. Vermeire tourt momenteel met zijn zaalshow en kon zijn agenda niet op die van de film afstemmen. “Bovendien ging het om een klein rolletje dat de fans waarschijnlijk zou teleurstellen”, zegt zijn manager Thomas Lowette.

Het opstarten van de film heeft al heel wat voeten in de aarde gehad. Een eerste versie van het script werd in 2009 afgevoerd, omdat niet alle acteurs ermee akkoord gingen. Bovendien kwam in 2012 het bericht dat het Vlaams Audiovisueel Fonds geen subsidies toekent aan het project. “”Puur commerciële films liggen daar wat moeilijk en dat is ook normaal”, zegt Marijn Devalck. (XVdL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content