Emily Blunt gecast als Mary Poppins

© -

Na Junglebook, Belle en het Beest en Nemo brengt Disney nog een klassieker opnieuw tot leven. Emily Blunt krijgt de hoofdrol in de reboot van Mary Poppins die in december 2018 in de bioscoop verschijnt: ‘Mary Poppins Returns’.

Emily Blunt neemt de fakkel over van Julie Andrews en zal Mary Poppins vertolken. Rob Marshall (Into the Woods) kruipt in de regiestoel. Het scenario wordt geschreven door David Magee, die zich zal baseren op de verhalen van P.L. Travers. De film zal ook een nieuw personage bevatten: Lin-Manuel Miranda (Star Wars: The Force Awakens en Broadway-musical Hamilton) zal de rol van Jack, een lantaarnaansteker vertolken.

‘Mary Poppins Returns’ zal het verhaal vertellen van Michael Banks, zijn kinderen en zijn zus Jane die bezoek krijgen van Mary Poppins na een persoonlijk verlies. Het vrolijke kindermeisje zorgt er met de hulp van Jack voor dat de familie opnieuw plezier krijgt in hun leven.

Kinderlijke verwondering

‘Ik ben echt vereerd dat ik door Disney ben gevraagd om de volgende avonturen van P.L. Travers naar het scherm te vertalen. De originele, iconische film betekent heel veel voor mij persoonlijk, en ik kijk ernaar uit om de film die Mary Popins, en haar boodschap dat kinderlijke verwondering kan gevonden worden in de meest uitdagende tijden, bij een nieuwe generatie te brengen’, zegt regisseur Rob Marshall.

De originele musical kwam in de bioscopen in augustus 1964. De film won vijf Oscars, waaronder die voor Beste Actrice voor Julie Andrews. Op het vervolg is het nog wachten tot december 2018. (EL)

Pure nostalgie is deze klassieker:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content