Ellen Page in verfilming Freeheld

Juno-ster Ellen Page gaat de hoofdrol spelen in Freeheld, de verfilming van de gelijknamige, Oscarwinnende documentaire. Dat maakte productiehuis Endgame bekend in Cannes.

Freeheld, de documentaire van Cynthia Wade over automecanicien Stacie Andree en politieagente Laurel Hester, won in 2008 de Oscar voor beste korte documentaire. Wanneer bij Laurel een terminale ziekte wordt vastgesteld, moeten beide vriendinnen een bikkelharde strijd voeren om Laurels pensioen te kunnen behouden. Producer James D. Stern was op zoek naar een sterk en ontroerend verhaal en denkt dat gevonden te hebben. Ellen Page neemt de rol van Stacie voor zich, wie in de regisseursstoel plaats zal nemen en wie Laurel zal vertolken, liet Stern nog niet los.

Ellen Page is vanaf 18 augustus te zien aan de zijde van Leonardo DiCaprio in Inception, de nieuwste thriller van Batman Begins en The Dark Knight regisseur Christopher Nolan.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content