Eerste teaser van controversiële prent ‘Aaliyah: The Princess of R&B’ online

Aaliyah © YouTube

Televisiezender Lifetime heeft de eerste teasertrailer van de film over Aaliyah’s leven de wereld ingestuurd. Ondanks de controverse en het protest van de familie van Aaliyah, wordt de film ‘Aaliyah: The Princess of R&B’ op 15 november op de Amerikaanse zender uitgezonden.

De productie van de film heeft heel wat voeten in de aarde gehad. De familie van de voormalige R&B zangeres wil niets van de film weten. Om die reden haakte de oorspronkelijke hoofdrolspeelster, Zendaya, af. Zij wordt nu vervangen door Nickelodeon-ster Alexandra Shipp, vooral bekend als KT Rush uit de Amerikaanse versie van ‘Het Huis Anubis’. In de teaser zien we haar dansen in een losse joggingbroek, een sportbeha en een zonnebril. Alle drie handelsmerken van de overleden Aaliyah.

Neergestort op de Bahama’s

Voor haar single ‘Rock The Boat’ zou Aaliyah in augustus 2001 de clip opnemen in Florida. Slecht weer gooide echter roet in het eten, waardoor de regisseur besliste af te zakken naar de Bahama’s. Een klein vliegtuigje zou haar na de opnames naar Miami brengen. Op het einde van de startbaan dook het vliegtuig onverwacht naar beneden en stortte neer. Vele inzittenden, waaronder Aaliyah, waren op slag dood.

Het onderzoek naar haar dood nam meer dan een jaar in beslag. Het zorgde wel voor duidelijkheid omtrent de omstandigheden waarin de talentvolle zangeres stierf. Zo bleek dat de piloot geen toestemming had gekregen om het vliegtuig te bedienen en daar zelfs niet de geschikte opleiding voor had gevolgd. De autopsie gaf ook aan dat er alcohol en drugs in zijn lichaam was gevonden. Het toestel was niet geschikt om de negen personen die erin zaten te vervoeren en, gecombineerd met de bagage, was het veel te zwaar geladen.

Jong begonnen

Aaliyah brak al door in 1994, op vijftienjarige leeftijd. Toen bracht ze haar debuutalbum ‘Age Ain’t Nothing But A Number’ uit. Het album kreeg meteen een platinumstatus en de singles ‘Back & Forth’ en ‘At your Best (You Are Love)’ voerden de top van de hitlijsten aan. De naam van de plaat droeg ook een boodschap met zich mee. Omdat Aaliyah niet wilde dat er te veel aandacht aan haar leeftijd werd geschonken, hield ze die geheim.

Datzelfde jaar stapte ze in het huwelijksbootje met R. Kelly, de producent van haar debuutalbum. Toen uitkwam dat de zangeres zich als achttienjarige voordeed, terwijl ze slechts vijftien was, liep het huwelijk snel ten einde. R. Kelly bemoeide zich nooit meer met haar carrière. (WH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content