Een week met Marilyn: The Misfits

Deze week komt My Week with Marilyn in de zalen, de biopic over – goed geraden – Marilyn Monroe. Niet toevallig is het in augustus 50 jaar geleden dat ze overleed. Daarom bespreken we dagelijks een Marilynfilm. Dag vijf: haar zwanenzang in The Misfist uit 1961.

Plot: In dit drama kan de pas gescheiden Roslyn (Marilyn Monroe) niet kiezen tussen de twee cowboys Guido (Clark Gable) en Gay (Montgomery Clift).

Arthur Miller schrijft het script van The Misfits speciaal voor Marilyn Monroe, zijn toenmalige vrouw, omdat ze hunkert naar serieuzere rollen. De opnames vinden plaats in de woestijn van Nevada en zijn door de lange wachttijden een hel voor de filmcrew en de cast. Monroe zakt steeds dieper weg tot ze in augustus 1960 halsoverkop naar de spoedafdeling in LA wordt afgevoerd.

The Misfits moet haar doorbraak worden als ernstige actrice maar het wordt haar laatste film. Een week na de opnames sterft acteur Clark Gable aan een hartaanval. Een jaar later sterft de 36-jarige Marilyn Monroe aan een overdosis slaap- en kalmeringspillen. (JV/LK)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content