Een week met Marilyn: All About Eve

Deze week komt My Week with Marilyn in de zalen, de biopic over – goed geraden – Marilyn Monroe. Niet toevallig is het in augustus 50 jaar geleden dat ze overleed. Daarom kijken we terug op haar filmcarrière. Dag één: haar doorbraakrol in All About Eve uit 1950.

Plot: In ‘All About Eve’ (1950) komt de ambitieuze Eve Harrington (Anne Baxtor) in contact met actrice Margo (Bette Davis). Eve lijkt op het eerste gezicht een naïeve, jonge fan maar al snel weet ze zich een weg te banen tot in het leven van Margo. Via de Broadway-ster en diens vrienden probeert Eve er alles aan te doen om het zelf tot actrice te schoppen.

De toen nog onbekende Norma Jeane Baker (later Marilyn Monroe) krijgt in 1950 naast enkele gerenommeerde acteurs een bijrolletje in ‘All About Eve’. De film wint zes Oscars en behoudt nog steeds het record van het meeste aantal Academy Award-nominaties. Dankzij dit succes kan Monroe haar carrière lanceren. ‘Who’s that blonde?’

Weetje: Zsa Zsa Gabor de toenmalige vrouw van George Sanders, greep naast de rol die Marilyn Monroe kreeg. Toch was Gabor vaak aanwezig op de set omdat ze erg jaloers was op de jonge Monroe die romantische scènes moest spelen met haar man. (JV/LK)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content