Eddie Murphy Oscarpresentator 2012

De Amerikaanse komiek Eddie Murphy zal de taak van presentator op zich nemen tijdens de Oscaruitreikingen van 2012. Dat werd nu officieel bevestigd.

Hoewel dit op het eerste gezicht een vreemde keuze lijkt, na een aantal minder geprezen films als The Adventures of Pluto Nash, Norbit en Meet Dave, zijn nieuwste rol in Tower Heist van Brett Ratner oogt alvast belovend. De Amerikaanse acteur, intussen vijftig jaar, zal zich met zijn ervaring als stand-up comedian snel thuisvoelen op het podium.

Humor kan de Oscarceremonie alvast gebruiken na vorig jaar, waarbij Anne Hathaway en James Franco het programma zonder veel succes trachtten aaneen te praten. Murphy zal er ook niet alleen voor staan: Oscarhabitué Billy Crystal zal naar alle waarschijnlijkheid de acteur bijstaan.

De ceremonie op 26 februari 2012 staat met stip op de agenda van zo goed als iedereen uit de filmwereld. Tegen die datum zijn alle films bekeken en geprezen of bekritiseerd door filmjournalisten uit alle hoeken van de wereld.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content