Drummer U2 maakt filmdebuut in Cannes

Larry Mullen Jr., de drummer van de Ierse rockband U2, speelt een van de hoofdrollen in de Iers/Canadese film ‘Man on the Train’. Het drama gaat in première op het Filmfestival van Cannes.

Mullen Jr. richtte als prille tiener samen met de huidige leden van U2 eind jaren ’70 een rockbandje op die naar de naam ‘Feedback’ luisterde. Na een aantal naamsveranderingen werd de groep steeds groter. Meer dan 30 jaar en 25 albums later beslist de drummer om het over een andere boeg te gooien.

In ‘Man on the Train’ kruisen de paden van een gepensioneerde leerkracht die toe is aan een ingrijpende hartoperatie en een dief die wilde plannen bekokstooft om een lokale bank te overvallen. De ontmoeting tussen de twee is het begin van een vriendschap waarna hun levens nooit meer dezelfde zullen zijn.

De ondertussen 49-jarige Ier zag zijn kans schoon om ook de filmindustrie onveilig te maken en nam een van de hoofdrollen aan in de remake van de Franse film ‘L’Homme du Train’ (2002) van de hand van Patrice Leconte. In de prent zal hij de dief op leeftijd vertolken. ‘Man on the Train’ wordt geregisseerd door Mary McGuckian en deels geproduceerd door Mullen Jr. himself.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content