Dood van een schaduw Beste Europese Kortfilm

Tom Van Avermaets korte film ‘Dood van een schaduw’, met Matthias Schoenaerts, is tijdens de uitreiking van de European Film Awards in Berlijn uitgeroepen tot Beste Europese Kortfilm.

Tom Van Avermaets korte film Dood van een schaduw is tijdens de uitreiking van de European Film Awards in Berlijn uitgeroepen tot Beste Europese Kortfilm.

Dood van een schaduw was een van de 15 korte films genomineerd voor de European Film Awards nadat Van Avermaets film eind vorig jaar een EFA-kwalificerende prijs won tijdens het Internationaal Filmfestival van Valladolid.

In “Dood van een schaduw” speelt Matthias Schoenaerts de rol van Nathan Rijckx, een soldaat omgekomen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Gevangen in een limbo tussen leven en dood verzamelt hij schaduwen in ruil voor een tweede kans op leven en liefde. Naast Matthias Schoenaerts maken ook Laura Verlinden, Peter Van Den Eede en Benjamin Ramon deel uit van de cast.

Het is de eerste professionele kortfilm van Van Avermaet, geboren in Duffel en afgestudeerd aan het RITS in Brussel. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content