DOCVILLE 2011 al halfweg

De 7de editie van het documentairefestival Docville is ondertussen al meer dan halfweg. Hoog tijd voor de film/documentaireliefhebber om de komende vier dagen nog naar Leuven af te zakken.

Tot en met zaterdag kan u nog in Leuven terecht voor enkele adembenemende en verrassende documentaires. Nog meer dan vijftig documentaires, waaronder tientallen premières, worden de komende vier dagen in het STUK, Cinema ZED, Kinepolis, Museum M en muziekcentrum Het Depot vertoond.

Op 5 mei kunnen de Möterheadfans in het Depot genieten van de Belgische première van ‘Lemmy: 49% Motherfucker, 51% Son of a Bitch’, een portret over de legendarische frontman van de heavy metalband Möterhead, Ian Lemmy Kilmister. Diezelfde dag vindt ook ‘Day of the Doc’ op DOCVILLE plaats. In samenwerking met SCAM en VAF wordt tijdens dit evenement de rol van de publieke omroep in documentaireproductie onder de loep genomen. Onder meer de Finse, Nederlandse, Vlaamse en Waalse openbare omroepen komen aan bod. De praktijk wordt op ‘Day of the Doc’ aandachtig bekeken en besproken.

Ook vanavond staat er weer wat moois op het programma. De creatieve Belgische documentaire ‘Antwerpen Centraal’ beleeft zijn avant-première op DOCVILLE. Heden en verleden, geschiedenis en dagelijks leven, fictie en realiteit wisselen elkaar voortdurend af in deze documentaire over de fysieke en mentale ruimte van het Antwerpse station. Daarnaast laat de première van ‘How To Start Your Own Country’ de tips en tricks zien om je eigen land op te richten. Regisseur Jody Shapiro sprak met zes mensen die het je voor deden.

Reden genoeg om een van de volgende dagen een bezoekje aan DOCVILLE in Leuven te brengen. Voor het volledige programma kan u hier terecht.

Noëmie Machtelinckx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content