Documentaire ‘The Beatles: The Lost Concert’ over legendarisch concert te zien op 17 en 22 mei

47 jaar is het geleden dat het grote publiek het beeldmateriaal te zien kreeg. Nu kan iedereen het eerste Amerikaanse optreden van The Beatles bekijken in de docu ‘The Beatles: The Lost Concert’.

Op 11 februari 1964 traden de fabulous four op in Washington D.C. voor 8.092 gillende tieners. Het was hun eerste optreden in de Verenigde Staten en droeg enorm bij aan hun wereldwijde faam. Twee dagen eerder verschenen ze in de ‘Ed Sullivan Show’, 73 miljoen mensen zouden hiernaar gekeken hebben.

Tijdens de uitzending zou er in Amerika geen enkele criminele activiteit gepleegd zijn. Het optreden in het Coliseum in Washington werd gefilmd en was een maand later te zien in verschillende bioscoopzalen. Het was meteen de enige keer in 47 jaar tijd dat fans het optreden konden bekijken.

Het twaalf liedjes durende concert wordt in de documentaire becommentarieerd door onder meer Aerosmith-legende Steven Tyler, Chuck Berry en muziekproducent Mark Ronson. Tyler verklaart zelfs dat het Amerikaanse debuut van The Beatles elk ander concert in het niets doet verdwijnen. Documentaire-producent Iambic Media maakte twee release datums bekend.

De wereldpremière vindt plaats op 6 mei in New York en op 17 en 22 mei kan de documentaire exclusief bekeken worden in vooraf bepaalde bioscoopzalen in Amerika. Tot nader order zullen de Europese fans dus op hun honger blijven zitten. (JG)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content