‘Doctor Sleep’: ‘The Shining’-sequel van Stephen King wordt verfilmd

© /

Geen film zo klassiek of Hollywood wil er een vervolg aan breien. Dat niet altijd cinematografisch indrukwekkende lot is nu ook ‘The Shining’ beschoren. Stephen Kings vervolgroman ‘Doctor Sleep’ wordt verfilmd.

Dat meldt The Guardian.

Het werk van horrorschrijver Stephen King over een hotel in de bergen gebouwd op een Indianengraf werd tweemaal verfilmd, maar vooral de versie uit 1981 van Stanley Kubrick (met Jack Nicholson in de hoofdrol) bleef de meeste filmliefhebbers – King uitgezonderd – aan de ribben plakken. De schrijver zelf vond Kubricks versie te “mensenhatend”.

Overigens is sequelitis vaak minder pijnlijk als de aandoeningen prequelitis en remakitis. De filmsequel wordt gebaseerd op Kings vervolgroman op The Shining, “Doctor Sleep”. Die roman uit 2013 schopte het tot literaire bestseller.

In “Doctor Sleep’ ligt de focus op de inmiddels volwassen geworden Danny Torrance (het met de psychische gave van “the shining” begiftigde zoontje van Nicholson en Shelley Duvall in het origineel).

Torrance, die aan de gebeurtenissen van het origineel een trauma heeft opgelopen, is een sociaal werker in een tehuis. Hij ontwikkelt een psychische link met een twaalfjarig meisje, dat hij uit de klauwen van een bende paranormalen moet redden. King is uitvoerend producent van de filmsequel.

Dit jaar nog worden twee andere van zijn boeken, “Cell” en “The Dark Tower”, op het filmpubliek losgelaten. Ook “11.22.63” – een van Kings beste romans van het voorbije decennium, over wat er zou zijn gebeurd als Kennedy niet was doodgeschoten – werd naar het scherm vertaald, deze keer tot een ambitieuze minireeks, met onder meer James Franco in de hoofdrol. De serie is vanaf 11 april te zien op Fox.

Bekijk hieronder de angstaanjagende scène uit “The Shining” waarin de kleine Danny driewielergewijs in de lange gangen van het ingesneeuwde en geïsoleerde Overlook Hotel ronddoolt en halthoudt bij Room 237 (en de twee zusjes).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content