Dochter van Orson Welles: ‘Ik zou het afschuwelijk vinden als Netflix de film van mijn vader niet zou willen vertonen’

© GF

Beatrice Welles, dochter van de beroemde Amerikaanse regisseur Orson Welles, heeft in een e-mail aan Netflix-directeur Ted Sarandos aangedrongen om een onafgewerkte film van haar vader toch nog te vertonen op het filmfestival van Cannes.

Door een dispuut tussen de streamingdienst en de organisatie van het filmfestival wordt ‘The Other Side Of The Wind’ niet gespeeld in Cannes, meldt het magazine Vanity Fair.

Orson Welles draaide ‘The Other Side Of The Wind’ tussen 1970 en 1976, maar kon de film uiteindelijk niet afwerken door een ruzie met de belangrijkste financier van het project, de schoonbroer van de toenmalige Sjah van Iran.

Netflix kocht vorig jaar de rechten van de laatste film van Orson Welles om de film alsnog af te werken. Het streamingbedrijf werkte daarvoor zelfs samen met een van de producenten die destijds al aan de film meewerkte.

Grote productiebedrijven maakten zijn carrière kapot

Dat uitgerekend een dispuut met het filmfestival van Cannes ervoor zorgt dat de film niet op het witte doek verschijnt, noemt de dochter van de regisseur schokkend. ‘Ik heb gezien hoe grote productiebedrijven het leven van mijn vader zuur maakten en zijn carrière kapot maakten. Ik zou het afschuwelijk vinden als Netflix de film van mijn vader niet zou willen vertonen.’

Volgens ingewijden zou Sarandos hebben geantwoord op de e-mail van Welles, maar heeft hij uiteindelijk beslist om alle Netflix-films – inclusief de film van Orson Welles – terug te trekken van het festival. Het filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 8 tot 19 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content