Dit zijn de eerste beelden van de Harry Potter-spin-off ‘Fantastic Beasts and Where to Find them’

© Warner Bros. Pictures

Het Amerikaanse filmblad Entertainment Weekly liet zopas de eerste foto’s van Fantastic Beasts and Where to Find Them op de wereld los, een nieuwe samenwerking tussen Harry Potterbrein J.K. Rowling en David Yates, regisseur van de vier laatste Potterfilms.

Fantastic Beasts is de verfilming van één van de spin offs van Harry Potter, geschreven door geestelijke moeder J.K. Rowling. Het boek gaat deze keer niet over de bebrilde magiër, maar is een bundel aantekeningen afkomstig van de fictieve magizoöloog Newt Scamander die de wereld rondreist en een overzicht neerkribbelt van alle 85 magische wezens (goblins, weerwolven, meermensen, centaurs…) die hij onderweg tegen het (tovenaars)lijf loopt.

Zeggenschap voor Rowling

Eerder werd al aangekondigd door Warner Bros en Rowling dat Fantastic Beasts geen letterlijke verfilming zal zijn van het 42-bladzijden dunne logboekje, maar dat de prent eerder geïnspireerd zal zijn op de avonturen van Scamander. Rowling zelf neemt de rol van screenwriter op zich en David Yates – verfilmer van de vier laatste Harry Potters – neemt plaats in de regiestoel.

Eddie Redmayne als Newt Scamander
Eddie Redmayne als Newt Scamander© Entertainment Weekly (Jaap Buitendijk)

Eddie Redmayne als Scamander in New York

Het is Eddie Redmayne (u wellicht bekend van The Theory of Everything) die op de voorpagina van Entertainment Weekly pront. Het blad biedt een exclusieve blik op de set, de kostuums en de attributen. We zien een in donker turquoise gehulde Scamander met toverstaf en lederen koffer in de aanslag, in een prestigieus in bladgoud gehuld gebouw: het Woolworth Building in New York, dat in de film dienst doet als het Magisch Congres van de Verenigde Staten (of het MACUSA, de Amerikaanse tegenhanger van het Ministerie van Toverkunst).

De film zal zich afspelen in New York anno 1926: één jaar voor het invloedrijke beestenboek van Scamander uitgegeven wordt in 1927.

Nieuwe castleden

Andere castleden die ook de kans krijgen om te stralen: Katherine Waterston (bekend van Inherent Vice en Night Moves) zal Porpentina ‘Tina’ Goldstein vertolken, de jonge echtgenote van Scamander. Haar zus Queenie Goldstein zal tot leven gewekt worden door Alison Sudol, die je misschien ook kent onder onder het muzikale pseudoniem A Fine Frenzy. Dan Fogler speelt Jacob Kowalski, een personage dat voorlopig nog erg mysterieus blijft.

Dit zijn de eerste beelden van de Harry Potter-spin-off 'Fantastic Beasts and Where to Find them'
© Warner Bros. Pictures (Jaap Buitendijk)

Nieuw woord voor ‘dreuzel’

Het woord ‘dreuzel’ slaat in de tovenaarswereld op iemand die geen tovenaar is en dus ook niet beseft dat magie bestaat. Het is één van de tovenaarswoorden die in het eerste Harry Potterboek te lezen staan. Schrijfster J.K. Rowling openbaarde gisteren dat – aangezien Fantastic Beasts zich afspeelt in New York – er daar een ginds woord voor dreuzel bestaat. Amerikanen zouden het woord “No-Maj” gebruiken, uitgesproken als “no madge” (als in: “no magic” of “geen magie”).

Dr. Who

Het internet barstte natuurlijk helemaal los na het vrijgeven van het gloednieuwe materiaal: enkele Dr. Who-fans vonden dat Eddie Redmayne verdacht veel leek op de voorlaatste Doctor, Matt Smith. Er waren eerder al geruchten dat Smith interesse toonde in de rol van Newt Scamander, maar uiteindelijk ging Redmayne ermee aan de haal. We geven toe: de vlinderdas, het vesttje en de halflange winterjas doen inderdaad terugdenken aan de elfde Time Lord. Toeval, of niet?

Harry Potterjaar

2017 wordt een heus Harry Potterjaar, aangezien ook het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child volgend jaar in première zal gaan in Londen, een evenement dat bovendien al binnen de acht uren volledig uitverkocht was.

Fantastic Beasts and Where to Find them zal eind november 2017 in de Belgische zalen verschijnen.

(EVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content