Disney wijzigt naam van nieuwe film ‘Tomorrowland’ enkel in België

© Disney

Het succesvolle zomerfestival Tomorrowland krijgt geen gelijknamige Disneyfilm. Disney brengt hun nieuwe film uit in België onder de naam ‘Disney project T’.

“Tomorrowland is uitgegroeid tot een wereldfestival”, zegt Debby Wilmsen van het dancefestival aan Radio 2 Antwerpen. “We merkten bij de lancering van de trailer van de Disneyfilm dat een aantal mensen verward waren. Sommige mensen dachten dat er een film kwam over het festival. Het is goed dat mensen nu duidelijk gaan weten dat de film van Disney niet gaat over het festival.”

De film, met onder meer George Clooney en Hugh Laurie, komt in mei in de filmzalen. Het is een sci-fi prent waarin de hoofdpersonages reizen naar een plek in een andere tijd en ruimte, ‘Tomorrowland’ genaamd’, waar hun acties meteen gevolgen hebben voor de wereld en voor henzelf.

Disney heeft de naam ‘Tomorrowland’ geregistreerd in de Verenigde Staten, daarom moest het Belgische festival op zoek naar een nieuwe naam toen het uitweek naar de VS. Er werd toen gekozen voor Tomorrowworld. (AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content