Disney trekt stekker uit Beatles-animatiefilm

De remake van de Beatles-animatiefilm ‘Yellow Submarine’ is gestrand. Filmmaatschappij Disney is het vertrouwen in regisseur Robert Zemeckis kwijt is.

De remake van de Beatles-animatiefilm ‘Yellow Submarine’ is gestrand. Anonieme bronnen in The Hollywood Reporter melden dat filmmaatschappij Disney het vertrouwen in regisseur Robert Zemeckis kwijt is. Zijn laatste animatieproject ‘Mars Needs Moms’ kon de hoge verwachtingen niet inlossen en dat bracht Disney naar verluidt aan het twijfelen. Resultaat: ‘Yellow Submarine’ ligt diep verankerd op de zeebodem.

The Beatles brachten de tekenfilm ‘Yellow Submarine’ met bijbehorende soundtrack in 1968 op het witte doek. In 2009 kondigde Zemeckis aan nieuw leven in de Beatles-film te willen blazen. Zijn doel is om ‘Yellow Submarine’ met motion capture te maken, een techniek waarbij acteurs op allerlei punten op hun lichaam worden gefilmd waarna de beelden worden omgezet in digitale animatie.

Zemeckis, die al Oscars in de wacht sleepte met ‘Back to the Future’, Forrest Gump’ en ‘Cast Away’, kon al heel wat experimenteren met de techniek. Zo nam hij in 2007 ‘Beowulf’ op, met Angelina Jolie in een van de hoofdrollen, en in 2009 ‘A Christmas Carol’. Maar het verwachte succes bleef uit.

De casting van de ‘Fab Four’ voor de ‘Yellow Submarine’-remake was al achter de rug. Cary Elwes, Dean Lennox Kelly, Peter Serafinowicz en Adam Campbell zouden in de huid kruipen van John Lennon en co. Ook de releaseperiode lag al min of meer vast. Bedoeling was om de animatieprent net voor de Olympische Spelen in Londen uit te brengen.

De vraag is nu of Zemeckis, die naast de regie ook de productie van ‘Yellow Submarine’ voor zijn rekening zou nemen, bij een andere filmstudio zal aankloppen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content