Disney bouwt Star Wars pretparken

© Vanity Fair / Annie Leibovitz

Disney gaat twee pretparken bouwen die in het teken staan van ‘Star Wars’, de bekende filmreeks van George Lucas die wereldwijd enorm populair is. De parken komen in het verlengde van Disneyland en Disney World, in respectievelijk Californië en Florida in de VS.

Disney heeft drie jaar geleden de rechten op de films gekocht, voor 4 miljard dollar. “We wilden een deel van Star Wars in elke hoek van Disney brengen, op het scherm maar ook in het echte leven”, verklaarde de topman van Disney, Bob Iger, zaterdag. De bestaande pretparken in Anaheim en Orlando zullen telkens met 5,6 hectare uitgebreid worden, de grootste expansie ooit voor Disney.

De belangrijkste attracties worden de bouw van het ruimteschip Millenium Falcon, waar bezoekers aan boord kunnen gaan, en een gevecht tussen de Nieuwe Orde en het Verzet. In de parken zullen bekende Star Wars-figuren rondlopen, zowel uit de eerste films van de jaren tachtig als uit de nieuwe trilogie.

Alle medewerkers, ook in bijvoorbeeld de restaurants en de souvenirwinkels, zullen aangekleed worden in het thema van de bekende ruimtesaga. Wanneer de parken precies opengaan, is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content