Dirk Brossé 2 keer in uitverkocht Hollywood Bowl

© Fotomix

Dirk Brossé, muziekdirecteur van het Filmfestival in Gent, slaagde er in het Amerikaanse amfitheater Hollywood Bowl tot twee maal toe te laten vollopen voor zijn voorstellingen ‘Star Wars In Concert’.

Op 3 en 4 juni vonden Dirk Brossés voorstellingen van ‘Star Wars In Concert’ plaats in het legendarische Hollywood Bowl in Los Angeles. Dat amfitheater diende eerder al als decor voor concerten van onder meer Ella Fitzgerald, The Beatles, Billy Holiday, Elton John, Cher en Kylie Minogue.

‘Starwars In Concert’ is als sinds 2009 op wereldtournee. Deze filmmuziekconcerten brengen de majestueuze klanken van de hand van John Williams in combinatie met speciaal gemonteerde beelden uit de ‘Star Wars’-franchise. Williams is geen onbekende in de filmwereld. Hij componeerde eerder al filmmuziek voor de ‘Harry Potter’-reeks, ‘Saving Private Ryan’, ‘Schinder’s List’, ‘E.T.’, ‘Jurassic Park’ en ‘Jaws’. De componist was aanwezig tijdens de laatste voorstelling in de Hollywood Bowl. Hij kreeg een minutenlange staande ovatie na op aanvraag een bisnummer te hebben gedirigeerd.

Dirk Brossé is ook niet van de minsten. Hij begon zijn muzikale studies aan de conservatoria in Gent en Brussel en specialiseerde in Wenen, Keulen en Maastricht. Zijn indrukwekkend CV is te lang om op te noemen. Om u een idee te geven: hij dirigeerde de belangrijkste Belgische orkesten, The London Philharmonic Orchestra, L’Orchestre de la Suise Romande, The Philharmonic Orchestra Shanghai en nog andere nationale orkesten uit Rusland, Zuid-Korea, Japan, Israël, Venezuela, Colombia en de lijst gaat nog wel even door.

Brossé is niet enkel muziekdirecteur bij het Filmfestival van Gent. Momenteel heeft hij dezelfde titel bij The Chamber Orchestra of Philadelphia. Maar hij is België nog niet vergeten. In oktober zal hij voor het Gentse Filmfestival dirigeren tijdens twee nieuwe filmmuziekconcerten.

Meer info via deze link.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content