Dicaprio en Scorsese maken ‘The Wolf of Wallstreet’

Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese. © Reuters

De twee gaan naar verluid het turbulente leven van de Amerikaanse bankier Jordan Belfort verfilmen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Never change a winning team, zullen Leonardo Dicaprio en Scorsese gedacht hebben. De twee werkten in het verleden al verschillende keren samen, met ‘Shutter Island’ als meest recente wapenfeit. Volgens New York Magazine gaan de twee nu opnieuw met elkaar in zee, en wel voor ‘The Wolf of Wallstreet’.

Het verhaal is gebaseerd op de memoires (gepubliceerd onder dezelfde titel als de film) van Jordan Belfort. Voor een bankier houdt die er wel een erg boeiende levensweg op na, compleet met drugs-, drank- en feestverslavingen. Als klap op de vuurpijl belandde hij achter slot en grendel wegens het manipuleren van aandelen.

Dicaprio zou de rol van Belfort gaan spelen, met Scorsese in de regisseursstoel. Maar dan moet Dicaprio met ‘J. Edgar’ eerst nog een andere biopic afronden. Onder de regie van Clint Eastwood en met Naomie Watts als tegenspeelster speelt hij de rol van FBI-directeur J. Edgar Hoover. De film zoomt dieper in op diens vermeende homoseksualiteit.

‘J. Edgar’ wordt verwacht in 2012, dus het resultaat van de samenwerking tussen Dicaprio en Scorsese kan nog wel een tijdje op zich laten wachten. Scorsese heeft in de tussentijd namelijk ook zelf de handen vol met zijn volgende film, ‘Hugo Cabret’. De eerste 3D-film van Scorsese komt in December van dit jaar uit.

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content