Dexter Fletcher regisseert Queenfilm na ontslag Bryan Singer

Dexter Fletcher met zijn vrouw Dalia Ibelhauptaite in 2013 © Reuters

Eerder was hij al in de running om de biopic in te blikken, maar toen haalde hij het niet. Nu mag de relatief onervaren regisseur Dexter Fletcher Bohemian Rhapsody afwerken.

Dexter Fletcher neemt het over van Bryan Singer als regisseur van de Queenfilm Bohemian Rhapsody. Dat heeft producent Fox bekendgemaakt. Fletcher acteerde in tv-series als Hotel Babylon en Band of Brothers en regisseerde vorig jaar nog Eddie The Eagle, over een legendarische schansspringer.

Maandag raakte bekend dat Singer ontslagen was, nadat de regisseur al een tijdje wegbleef van de set. Naar eigen zeggen ging de regisseru naar huis omdat een van zijn ouders ziek zou zijn. Ook zijn eigen gezondheid had te lijden onder die ‘veeleisende ervaring’, aldus Singer, bekend van klassieker The Usual Suspects. ‘De studio wilde mij helaas niet tegemoet komen en beëindigde de samenwerking. Dit is niet mijn beslissing.’

Fletcher was eerder al in de running op de biopic te regisseren, maar viel uit beeld. Het Queenproject kreeg met nog meer personeelswissels te maken, waardoor het al even aansleept. Eerder was Sacha Baron Cohen, de acteur achter Borat, in de running om Mercury te spelen, net als Ben Whishaw.

De film zal normaal gezien in december 2018 uitkomen, een timing die Fox wil aanhouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content