Del Toro haalt Pinocchio van onder het stof

Guillomero Del Toro gaat samen met de Franse filmstudio Pathé een stop-motion film over Pinocchio maken. De film wordt co-geregisseerd door de Amerikaanse tekenaar Gris Grimly op wiens duistere stripverhalen de film gebaseerd zal worden.

Guillomero Del Toro, befaamd van het prachtige “Pan’s Labyrint” gaat samen met de Franse filmstudio Pathé een stop-motion film over Pinocchio maken. De film wordt co-geregisseerd door de Amerikaanse tekenaar Gris Grimly op wiens duistere stripverhalen de film gebaseerd zal worden.

Dat het verhaal een heel andere sfeer zal krijgen als de bekende disney-adaptatie mag duidelijk zijn. “Er moet in elk sprookje of kindervertelsel een duistere kant schuilen” Vertelt Del Toro, “wat wij willen doen is een Pinnocchio tonen zoals in het boek van Carlo Collodi uit 2002: surrealistischer en een pak donkerder dan de Disneyversie dus.” De film zal met de hulp van de studio achter “The Muppets” als stop-motionanimatie in 3D gefilmd worden, verwacht je dus aan een surreëel sfeertje zoals in “Coraline”.

Verder werden er alvast twee karaktersculpturen gecreëerd door het getalenteerde Mackinnon & Saunders-team, de poppenmakers die meewerkten aan onder andere Corpse Bride en Fantastic Mr Fox. En voor de muziek hebben de makers niemand minder dan Nick Cave gestrikt.

Het eerste artwork is ondertussen op internet te bekijken: klik hier voor de foto’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content