‘De rouille et d’os’ genomineerd voor Amerikaanse award

De Frans-Belgische film “De rouille et d’os”, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, is genomineerd voor de Independent Spirit Awards, zeg maar de Oscars van de onafhankelijke film.

De prent met Schoenaerts in de hoofdrollen werd genomineerd in de categorie Beste Buitenlandse Film hebben de organisatoren bekendgemaakt in Los Angeles.

De Spirit Awards zijn de trofeeën die in Hollywood worden uitgereikt aan filmproducties die minder dan 20 miljoen dollar hebben gekost. De prijs geldt zowat als de Oscar voor de onafhankelijke filmindustrie. De awards worden traditioneel een dag voor het Oscar-gala uitgereikt.

Tegelijkertijd werd bekend dat de films ‘Moonrise Kingdom’ van regisseur Wes Anderson en de tragikomedie ‘Silver Linings Playbook’ van David O. Russell elk vijf keer genomineerd werden voor een Spirit Award. Daarmee gelden ze meteen ook als de favorieten in de categorie beste film, waarin ze het moeten opnemen tegen ‘Beasts of the Southern Wild’, ‘Bernie’ en ‘Keep the Lights On’.

Concurrentie

‘De rouille et d’os’ van de Franse regisseur Jacques Audiard krijgt in de strijd om de beste buitenlandse film onder meer af te rekenen met de Franse prent ‘Amour’ van de Oostenrijker Michael Haneke. De andere gegadigden zijn ‘Once Upon A Time in Anatolia’ (Turkije), ‘Sister’ (Zwitserland) en ‘War Witch’ (Congo).

De Independent Spirit Awards worden uitgereikt op 23 februari 2013. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content