De obsessieve symmetrie in films van Wes Anderson (video)

De kleurrijke retrofilms van Wes Anderson worden gekenmerkt door minutieus gestileerde frames. Een internetenthousiasteling goot dit kenmerk in een fanvideo ter onzer entertainment.

Wes Anderson zou zich perfect thuis voelen in zijn eigen cinematografische universums. ‘Mijn natuurlijk handschrift is netjes, net zoals mijn persoonlijkheid,’ licht de Amerikaanse regisseur toe. Hoe chaotisch de avonturen of levens van zijn protagonisten soms ook zijn, de frames van Wes Anderson zijn immer ordelijk en tot in de puntjes gestileerd. De deadpan comedy van de films van de cineast worden gekarakteriseerd en veruiterlijkt door planimetrische shots en obsessieve symmetrie.

Kogonada– die zich specialiseert in video’s over de tics en stijlkenmerken van Wes Anderson – maakte een leuk filmpje waarin deze fixatie van de quirky regisseur voor symmetrie in de verf wordt gezet. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content