De favoriete momenten van Patrick Duynslaegher

© Luk Monsaert

Het filmfestival zit er weer op. Onze Knack Focus-recensenten presenteren hun meest memorabele momenten. Hoofdredacteur Patrick Duynslaegher bijt de spits af.

Afgelopen zaterdag werd het 37e Internationaal Filmfestival van Vlaanderen in Gent afgesloten met de feestelijke uitreiking van The World Soundtracks Awards – het laatste in een reeks memorabele evenementen. Om toch nog kort te recapituleren vroegen we onze recensenten ter plaatse om hun drie meest onvergetelijke momenten van het afgelopen festival.

De drie beste herinneringen van hoofdredacteur Patrick Duynslaegher (in willekeurige volgorde):

1. Het blits blitzbezoekje van Catherine Deneuve op onze Knack Focus Festivaldag. De beroemde Franse ster en stijlicoon kwam er aan een 350 enthousiaste lezers haar nieuwe film Potiche voorstellen en was vergezeld van regisseur François Ozon en de jonge Belgische acteur Jérémie Renier. Zo veel cinefiele glamour hadden we op de Focusdag nog nooit gezien.

2. Het ronduit magistraal concert op de World Soundtrack Awards, waarbij Dirk Brossé de scores dirigeerde van het kruim van de hedendaagse filmmuziekcomponisten. De line-up achteraf op het podium was bijzonder imponerend: Angelo Badalamenti, Craig Armstrong, Bruno Calais, Frédéric Devreese, Gabriel Yared, Elliot Goldenthal, Howard Shore, Gustavo Santaolalla.

3. De expo Jacques Tati: Deux temps, trois mouvements in het Caermersklooster is nog tot 16/1/2011 te bewonderen en brengt de wereld van de geniale Franse komiek en regisseur op heerlijk speelse wijze tot leven.

Patrick Duynslaegher

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content