‘De duivel lijkt een beetje op Obama’

In ‘Son of God’, de filmversie van de succesvolle miniserie ‘The Bible’ werden de scènes met Mohamen Mehdi Ouazanni weggeknipt. De Marokkaanse acteur die de duivel vertolkte leek te veel op Barack Obama.

In “Son of God”, de filmversie van de succesvolle miniserie “The Bible”, worden scènes waarin een acteur die op de Amerikaanse president Barack Obama lijkt, weggeknipt.

De Marokkaanse lookalike Mohamen Mehdi Ouazanni vertolkte de duivel in de serie. Dat vertelde de producer van de film in een interview met Hollywood Reporter.

‘Het verhaal gaat nu volledig over Jezus, de duivel komt er niet meer in voor’, zei producer Roma Downey in het interview. ‘Iemand merkte op dat de acteur die de duivel speelde, een beetje op Obama lijkt en ineens ontstond er een mediarel.’

Beelden van de acteur en Obama naast elkaar veroorzaakte een stormpje op sociale media na het debuut van de serie ‘The Bible’ in maart vorig jaar. De producers stuurden toen al een bericht uit waarin ze Obama prezen en uithaalden naar diegenen die het ‘valse verband’ legden. Nu besloten ze dus het personage te schrappen uit de filmversie.

‘Son of God’ gaat volgend weekend in première in de VS. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content