De Amerikaanse Box Office 2010 in beeld

© DR

Leuke grafiek van de financiële toppers en floppers van de Amerikaanse Box Office 2010.

Exhibitor Relations meldt dat de Amerikaanse Box Office van 2010 ongeveer op gelijke voet staat met die van vorig jaar. Slechts een kleine drie procent minder inkomsten waren er in 2010 dan de 10,55 miljard die in 2009 werd binnengerijfd. Ze maken echter wel de kanttekening dat er zo’n vijf procent minder bioscoopbezoekers waren in 2010.

Een zekere Xach maakte een leuke visualisatie van het Box Office-jaar. De grafiek toont op een kleurrijke manier welke films (bv. ‘Avatar’ en ‘Inception’) lang stand hielden aan de top van de Noord-Amerikaanse Box Office, welke films tot gigantische openingsweekends hebben geleid en welke films ronduit flopten aan de kassa. Klik hier om de afbeelding te bekijken.

Bekijk hier ook nog een leuke videomontage waarin je in een tijdsbestek van amper twee minuten getrakteerd wordt op beelden uit de 25 films die het afgelopen Amerikaanse Box Office-jaar domineerden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content