David Fincher zal Steve Jobs-film toch niet regisseren

© DR

Regisseur David Fincher zal de nieuwe biopic over Steve Jobs dan toch niet regisseren. Hij wilde de film samen met zijn team van ‘The Social Network’ maken, maar door strubbelingen met Sony Pictures zit dat er niet meer in.

David Fincher zou volgens The Hollywood Reporter te veel eisen hebben waarmee Sony Pictures het niet eens is. Zo eist hij 10 miljoen dollar als aanbetaling en controle over de marketing van de film. Omdat Sony hier niet op ingaat, zou Fincher de prent niet meer willen regisseren.

‘The Social Network’-team

Oorspronkelijk zou David Fincher de film realiseren, samen met het team waarmee hij ‘The Social Network’ maakte, de film over Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Dat team bestaat uit schrijver Aaron Sorkin, producer Scott Rudin en Fincher zelf als regisseur. ‘The Social Network’ was een groot succes en Sorkin won een Oscar voor zijn scenario.

De biopic van de Apple-topman is gebaseerd op de biografie ‘Steve Jobs’ van Walter Isaacson. Fincher zag Christian Bale wel zitten als Jobs, maar Bale is (nog) niet officieel bij het project betrokken.

Sony Pictures gaf Fincher bij ‘The Girl With the Dragon Tattoo’ al eens inspraak in de marketing. Zo zorgde hij voor de tagline ‘The feel bad movie of Christmas’ en liet hij metalen scheermesachtige plaatjes maken die de studio veel geld kostten en uiteindelijk niet geschikt waren om te gebruiken bij de marketing. Als Fincher alsnog de film wil regisseren, zal hij toch moeten inbinden. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content