Dario Argento regisseert nieuwe Dracula

Het aantal verfilmingen van Bram Stokers Dracula zijn amper nog te tellen, maar jaren ’70-horrorkoning Dario Argento waagt zich toch nog aan een nieuwe versie.

Aangekondigd in Cannes: Giallo-filmpionier Dario Argento is van plan Bram Stokers Dracula nog eens vanonder het stof te halen, in 3D nog wel. De Italiaanse regisseur zal zowel het scenario als de regie voor zijn rekening nemen.

‘Een trouwe vertaling van het Bram Stoker-boek’, zo werd de film voorgesteld. Veel details zijn er voorlopig niet bekend, maar Alan Jones van het Britse fantasy- en horrorfilmfestival FrightFest twitterde vanuit Cannes: “Just announced, Dario Argento’s DRACULA in 3D, filming in Italy January, period setting.”

Het is nog afwachten wat Argento kan toevoegen aan het al tig keer verfilmde vampierenverhaal, maar zijn nieuwe carrièrezet kan hem mogelijk wel introduceren aan een nieuwe generatie horrorliefhebbers. Zijn aanzien in het genre, meer specifiek in de giallo-stroming, was in de jaren ’70 haast onevenaarbaar, maar tegenwoordig is zijn ster enigszins getaand. In 1998 maakte Argento al eens een film over een ander berucht filmmonster: The Phantom Of The Opera, dat toen zeer lauw, om niet te zeggen slecht, ontvangen werd. Ook zijn laatste films zoals Mother Of Tears kregen niet bepaald lovende reviews.

Verder nog nieuws van het Argento-front: Asia Argento, dochter van, schrijft momenteel samen met haar echtgenoot Michele Civetta en de Japanse auteur Yasushi Inoue het scenario voor het drama A Hunting Gun, dat ze ook zelf zal regisseren.

Sanne Jehoul

Een scène uit Bram Stoker’s Dracula van Francis Ford Coppola, algemeen beschouwd als de (voorlopig?) beste adaptatie:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content