D’Ardennen krijgt Amerikaanse remake

Kevin Janssens en Veerle Baetens in 'D'Ardennen'. © gf

Er komt een Amerikaanse release én een remake van Robin Pronts speelfilmdebuut D’Ardennen.

D’Ardennen’ gaat op Amerikaans avontuur. De gesmaakte Vlaamse thriller krijgt zowel een release als een remake in het land van Uncle Sam, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. Het nieuws werd bevestigd door producent Bart Van Langendonck van het productiehuis Savage Film.

‘We kijken er naar uit om samen met Bart en Savage Film het verhaal van D’Ardennen aan het Amerikaanse publiek voor te stellen’, verklaarde Robbie Brenner van het in Los Angeles gevestigde productiehuis The Firm dat de Amerikaanse remakerechten heeft verworven. Brenner verdiende haar sporen als producent van films als het met drie Oscars bekroonde Dallas Buyers Club en Out of the Furnace. ‘Dit familiedrama over het verraad tussen twee broers behoorde tot de films waar dit jaar het meest naar werd uitgekeken in Toronto.’

D’Ardennen krijgt eerst nog een bioscooprelease in de VS, gepland in 2016. ‘Ik ben uiteraard enorm opgetogen met het feit dat iemand uit godbetert Ohio of Colorado binnenkort ook naar D’Ardennen kan kijken’, reageert Pront. ‘En over een paar jaar misschien zelfs naar de remake. Ik ben alvast zeer benieuwd wat het Amerikaanse equivalent van een Johnny is.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content