‘D’Ardennen’ genomineerd voor beste niet-Engelstalige film in Los Angeles

© gf

De Belgische thriller, met Veerle Baetens, Jeroen Perceval en Kevin Janssens, is genomineerd voor de beste niet-Engelstalige film op de Satellite Awards in Los Angeles.

Dat hebben de leden van de International Press Academy dinsdag aangekondigd. De film van regisseur Robin Pront is dit jaar ook de Belgische inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

‘D’Ardennen’ ging in september 2015 in première op het Internationaal Filmfestival van Toronto en was kort daarna de openingsfilm van het Film Fest Gent. Dit jaar won de debuutfilm van Robin Pront de Ensor voor beste film op het Filmfestival Oostende.

Andere genomineerden voor de beste niet-Engelstalige film op de Satellite Awards zijn ‘Toni Erdmann’ (Duitsland), ‘Hymyilevä mies’ (Finland), ‘Julieta’ van Pedro Almodóvar (Spanje), ‘En man som heter Ove’ (Zweden), “The Salesman’ (Iran), ‘Ma’ Rosa’ (Filipijnen), ‘The Handmaiden’ (Zuid-Korea), ‘Elle’ van Paul Verhoeven (Frankrijk) en de Russische dramafilm ‘Paradise’ van regisseur Andrei Konchalovsky.

De Amerikaanse dramafilm ‘La La Land’ met Ryan Gosling en Emma Stone gaat met de meeste nominaties lopen: de film werd in 12 categorieën genomineerd waaronder beste film, beste regisseur, beste scenario en beste montage. In de categorie beste originele nummer heeft de International Press Academy twee nummers van ‘La La Land’ genomineerd.

De 21e editie van de Satellite Awards vindt op 19 februari 2017 plaats in Los Angeles. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content