Danger Mouse album Rome inspireert filmmaker

Succesproducer Danger Mouse en componist Daniele Luppi brachten eerder dit jaar een muzikale ode aan de spaghetti western met de conceptplaat Rome. Nu is het album ook op weg naar de cinema.

In de interviews die de heren gaven rond de release van Rome was het al duidelijk. De plaat vormde de soundtrack voor een film die nog niet bestond. De nummers ademden sterk de sfeer uit van een klassieke spaghetti western en werden opgenomen met het originele 40-koppige orkest van de legendarische Ennio Morricone.


Sinds kort zijn er plannen in de maak voor een originele film rond Rome. Videoclipregisseur Chris Milk, die al filmpjes maakte voor Arcade Fire, Kanye West en Gnarls Barkley, gaat het album gebruiken als inspiratie voor de prent.


Zijn interpretatie zal steunen op het boek The Reapers Are The Angels, een post-apocalyptisch verhaal van auteur Alden Bell. Dat belooft een koud kunstje te zijn voor Milk, hij maakte reeds een videoclip die elementen van een post-apocalyptische samenleving bevatte. Bekijk de clip van ‘3 Dreams of Black’ via deze website.


Volgens de producers zal het Rome-project meerdere mediaplatformen gebruiken om zo interactief mogelijk te werken. Ook dat kan geen moeilijke opdracht zijn voor Milk. De clip die hij voor Arcade Fire regisseerde, veranderde met behulp van Google Earth naargelang de locatie van de gebruiker. (TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content