Conrad en Dumas – in space

Het succes van Guy Ritchies gepimpte ‘Sherlock Holmes’ heeft een literaire rage ontketend in Hollywood, maar sommige bewerkingen hebben een wel zeer drastische twist.

Deze winter krijgen we Ritchies sequel ‘Sherlock Holmes: A Game of Shadows’ te zien alsook een blitse hervertelling van ‘The Three Musketeers’ door Paul “Alien Versus Predator” Anderson met Mila Jovovich als 17de-eeuwse actieheldin naar het wereldberoemde boek van Alexandre Dumas.

Dumas’ andere meesterwerk De graaf van Monte-Cristo zal voor de achtste keer in een nieuw jasje gestoken worden met als belangrijkste verschil dat het verhaal zich ditmaal afspeelt in de toekomst. Net zoals bij ‘Sherlock Holmes’ hoopt Warner Bros zo het klassieke verhaal te kunnen verkopen aan een nieuw publiek.

Joseph Conrads Heart of Darkness krijgt naar verluidt een vergelijkbare make-over. Coppolas meesterlijke ‘Apocalypse Now’ bewees al dat de Afrikaanse jungle gerust kan worden ingeruild voor de jungles van Vietnam, maar of hetzelfde geldt voor een verre planeet in de toekomst blijft bang afwachten. (DDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content