Concept art voor Rodriguez’ ‘Fire and Ice’

© Entertainment Weekly

Regisseur Robert Rodriguez werkt aan 4 films tegelijk. Voor de reboot van ‘Fire and Ice’ beroept hij zich op de illustraties van de overleden Frank Frazetti.

Rodriguez (Machete, Sin City, Planet Terror) kondigde op Comic Con 2011 drie sequels aan: ‘Machete Kills’, ‘Machete Kills Again’ en Sin City 2: A Dame To Kill For’. Ook zal hij werken aan een remake van ‘Fire and Ice’, een fantasy animatiefilm uit ’83 van Ralph Bakshi, die vooral gekend is voor het geanimeerde ‘Lord of the Rings’ uit 1978.

Bakshis ‘Fire and Ice’ (zie trailer) is een archetypische fantasyfilm in het zog van ‘Conan the Barbarian’ (1983), waarin een halfnaakte krijger een ontvoerde prinses moet redden uit de klauwen van een kwaadaardige ijskoningin. De film was een collaboratie tussen Bakshi en de bekende illustrator Frank Frazetta, maar verloor door het beperkte budget veel van Frazettis kenmerkende visuele diepte.

Frank Frazetti wordt beschouwd als een grondlegger van de fantasy artwork en werd talloze keren geïmiteerd. In Pennsylvania is een volledig museum aan hem gewijd. De illustraties voor ‘John Carter From Mars‘ behoren tot zijn meest iconische werk. In de komende verfilming ‘John Carter‘ van Disney wordt vreemd genoeg ostentatief afgeweken van Frazetti’s werk.

Rodriguez zal daarentegen de tekenaar huldigen in de komende ‘Fire and Ice’, dat nochtans live action zal zijn. De volledige versie van de concept art vind je hier, hier en hier.

(DDG)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content