Colin Farrell in nieuwe Cronenberg

David Cronenberg verfilmt de door Don DeLillo geschreven roman Cosmopolis. In de hoofdrollen: Colin Farrell en Marion Cotillard.

Een van de projecten die filmprofessionals in Cannes proberen te verpatsen is Cosmopolis, een film van David Cronenberg die nog in volle ontwikkeling is. Cosmopolis is gebaseerd op Don DeLillo’s gelijknamige boek uit 2003 en niemand minder dan Colin Farrell en Marion Cotillard (bekend van Public Enemies, de Taxi-reeks en La Vie en Rose, waarmee ze de Oscar voor beste actrice won) nemen de hoofdrollen op zich.

Cosmopolis is een thriller die à la Ulysses de held gedurende een dag volgt. In dit geval is dat een multimiljonair die gezeten in een luxueuze limousine door Manhattan rijdt. Onderweg raadt hij zijn klanten aan om tegen de stijging van de yen te beleggen en verliest hij al zijn geld. Marion Cotillard zal diens vrouw spelen, Colin Farrell de man zelf.

In tijden van economische crisis is zo’n verhaal opnieuw zeer actueel. Nu hopen dat er in Cannes nog voldoende centen voorhanden zijn om het verkocht te krijgen. Fingers crossed!

Sam De Ryck

Marion Cotillard in Taxi:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content