Coens kiezen Justin Timberlake

© Reuters

Na zijn rol in David Finchers The Social Network lijkt Justin Timberlake goed op weg een serieus acteur te worden. De Coen broers hebben hem benaderd voor een rol in hun nieuwe film ‘Inside Llewyn Davis’.

‘Inside Llewyn Davis’ toont de folkscene in het New Yorkse Greenwich Village van de jaren zestig. ‘Drive’ acteur Oscar Isaac zal de rol van het hoofdpersonage, dat los gebaseerd is op Dave Van Ronk, een folkie die bevriend was met Bob Dylan, op zich nemen. De vrouwelijke hoofdrol gaat naar de Britse actrice Carey Mulligan, eveneens uit ‘Drive’ en ‘Never Let Me Go’.

Joel en Ethan Coen vroegen Justin Timberlake om een folkmuzikant te spelen die getrouwd is met Mulligans personage, Jean. Timberlake lijkt nu voluit voor zijn filmcarrière te gaan. Na ondersteunende rollen in films als ‘Alpha Dog’ en ‘Black Snake Moan’ kreeg hij goede kritieken voor zijn verschijning als Sean Parker, de oprichter van Napster, in ‘The Social Network’. Als hij ingaat op het aanbod van de Coen broers zal hij opnieuw samenwerken met producer Scott Rudin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content