Coen Brothers duiken in de New Yorkse folkscene

© gf

Volgens de L.A. Times werken Joel en Ethan Coen aan een biopic over het leven van Dave Van Ronk, de grote man achter de ‘coffeehouse scene’.

Dave Van Ronk was een zeer belangrijke figuur in de heropleving van de akoestische folk, in de jaren ’60. In die periode was hij een lokale bekende in New York, waar hij bevriend raakte en samenwerkte met onder meer Bob Dylan, Joni Mitchell en Ramblin’ Jack Eliott.

Hij weigerde zich te beperken tot een genre, en was onder meer actief in de swing, de jazz en de rock. Tijdens de turbulente sixties was Van Ronk ook een belangrijke figuur in verschillende linkse bewegingen. De zelfverklaarde “Mayor of MacDougal Street” was ook bekend om zijn charisma en zijn enorme présence.

Joel en Ethan Coen verklaarden eerder al dat muziek een zeer belangrijke rol zou spelen in hun volgende film. De succesvolle filmbroers zeiden toen ook dat de prent de kijker echt in een bepaalde wereld zou onderdompelen, en met dit nieuws weten we meteen ook dat het hier om de New Yorkse folkscene gaat.

Het is niet de eerste keer dat de Coens een film maken waarin muziek een belangrijke rol speelt. In 2001 won de soundtrack van ‘O Brother, Where Art Thou?’ een Grammy Award. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content