Clint Eastwood opteert weer voor andere kant van de camera

© Reuters/Fred Prouser

Hollywoodvedette Clint Eastwood, die de voorbije jaren de filmliefhebber verblijdde als regisseur van “Hereafter” en “Invictus”, staat binnenkort allicht nog eens voor de camera’s.

Na “Gran Torino” uit 2008 had de inmiddels 81-jarige Dirty Harry aangekondigd, het acteren voor bekeken te houden. Maar volgens het vakblad Hollywood Reporter heeft Eastwood zijn vizier gericht op de hoofdrol in het baseballdrama “Trouble With the Curve”. Die roadmovie gaat over een oude baseballscout die met zijn dochter een roadtrip onderneemt.

De film wordt een regiedebuut voor producent Robert Lorenz, sinds jaren een medewerker van Eastwood. Eastwood wou binnenkort eigenlijk beginnen met de opnames van een zoveelste remake van “A Star is Born”, maar de star met dienst, Beyoncé Knowles, is zwanger, wat meteen uitstel van filmexecutie betekende.

Als cineast heeft Eastwood net de opnames achter de rug -met Lorenz alweer als producent- van “J. Edgar”. In die film, begin volgend jaar in onze bioscopen te bekijken, incarneert Leonardo DiCaprio de titelrol van de beruchte, jarenlange CIA-baas J. Edgar Hoover.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content