‘Cleopatra’ wordt in nieuw jasje gestoken voor Cannes

© Facebook

Speciaal voor het prestigieuze filmfestival van Cannes wordt ‘Cleopatra’, de filmklassieker met Elizabeth Taylor uit 1963, in een nieuw jasje gestoken.

Speciaal voor het filmfestival wordt Cleopatra, de filmklassieker met Elizabeth Taylor uit 1963, in een nieuw jasje gestoken. Dat schrijft WWD.
Actrice Jessica Chastain zal de film inleiden op 21 mei tijdens de 66e editie van het filmfestival van Cannes. De zoon van Liz Taylor, Chris Wilding, en de dochter van Chris Burton, Kate Burton, zullen de vertoning bijwonen samen met andere familieleden van de gevierde actrice.

‘Cleopatra’ was een van de duurste films ooit met een prijskaartje van 44 miljoen dollar, wat bijna leidde tot het faillissement van Twentieth Century Fox. Gelukkig werd de prent een wereldwijd succes en won de film uiteindelijk vier van de negen Golden Globes waarvoor hij genomineerd was. Tijdens de opnames leerden Elizabeth Taylor en Richard Burton elkaar kennen wat leidde tot een woeste romance en twee huwelijken.

Tot 1996 stond het wereldrecord voor meeste kostuums in één film op Elizabeth Taylors naam in de rol van Cleopatra, ze wisselde namelijk 65 keer van outfit. Dit record werd uiteindelijk verbroken door Madonna in de film ‘Evita’. Cannes Classic, de zijtak van het festival dat instaat voor de remaster van klassiekers, vertoont nog meer pareltjes uit de filmgeschiedenis. Zo zal ook een hernieuwde versie van Hitchcock’s ‘Vertigo’ worden ingeleid door hoofdrolspeelster Kim Novak.

Na de première organiseert juwelenmerk Bulgari een receptie waar enkele van Elizabeth Taylors kostbaarste juwelen zullen worden tentoongesteld. Ook de originele kostuums uit de film zullen te bewonderen zijn net zoals een goud-turquoise spiegel die Elizabeth Taylor tijdens de opnames cadeau kreeg van Bulgari. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content