Claudia Cardinale eregast van eerste Brussels International Film Festival

© REUTERS

De eerste editie van het Brussels International Film Festival (BRIFF) pakt van 20 tot en met 30 juni uit met Claudia Cardinale als eregaste. Op het programma staan drie filmcompetities en verschillende openluchtvoorstellingen in de hoofdstad.

Tijdens zijn eerste editie verspreidt het BRIFF zich meteen over zeven locaties. In de Bozar, UGC De Brouckère, Palace, Vendôme, Les Galeries, Flagey en op de Kunstberg kunnen filmliefhebbers genieten van een zorgvuldig uitgekozen selectie van nieuwe films, maar ook echte cultklassiekers.

De opener van het festival op 20 juni is The Man Who Killed Don Quixote, de film waar regisseur Terry Gilliam (ex-Monthy Python) 25 jaar lang aan werkte, en is te zien in Bozar en UGC De Brouckère. Het publiek krijgt ook een uitgebreide retrospectieve van eregast Claudia Cardinale met zowel kortfilms als langspeelfilms, waaronder het meesterlijke periodedrama Il Gattopardo (De Luipaard) van Luchino Visconti.

Het BRIFF stelt meteen een internationale, Europese en nationale filmcompetitie voor met tientallen ontdekkingen voor het publiek. Er is ook een “off-programma” dat zich richt op enkele bijzondere categorieën zoals de subversieve cinema of de films waarin het hoofdpersonage zichzelf speelt.

Op de Kunstberg kunnen de liefhebbers zich in openlucht dan weer te goed doen aan het herontdekken van klassiekers als Le Gendarme de Saint-Tropez of Grease. Randal Kleiser, de regisseur van Grease, komt bovendien naar het BRIFF om een masterclass te geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content