CINEMATEK zet twee langspeelfilms van Caroline Strubbe op het programma

© nvt

Naar aanleiding van de presentatie van de twee langspeelfilms van Caroline Strubbe in het MoMA in New York, besliste CINEMATEK in samenwerking met FLAGEY om in september de films van Strubbe te programmeren. Het gaat om ‘Lost Persons Area’ en ‘I’m the same I’m an other’.

De naam Caroline Strubbe mag u niet vreemd in de oren klinken. Zo won dit talent uit de Belgische cinema vorig jaar nog de Jo Röpcke Award uitgereikt Knack Focus. Klinkt haar naam toch nog onbekend, dan heb je nog de kans om dit goed te maken. Zo programmeert CINEMATEK, in samenwerking met FLAGEY, de twee films van Strubbe.

De eerste film is ‘Lost Persons Area’ die in 2009 in wereldpremière ging op het filmfestival van Cannes. De film vertelt het verhaal van een koppel en hun dochter van negen, een meisje met een grote verbeelding. Onder meer Sam Louwyck, Kimke Desart, Lisbeth Gruw en Uldi Hajdu spelen mee.

De tweede prent, ‘I’m The Same I’m an Other’, ging in 2013 in première op het Toronto International Film Festival. Het verhaal gaat over een man en een meisje van dertien die samen op de vlucht zijn voor hun verleden, dat getekend wordt door verlies. In een appartement aan de Engelse kust proberen te overleven. Bovendien worden ze gebonden door de rouw waar ze beiden moeten door spartelen. Opnieuw spelen Kimke Desart en Uldi Hajdu een hoofdrol.

Muziek in beide films werd gecomponeerd door Albert Markos, waarvoor hij een Ensor-nominatie kreeg voor ‘beste muziek’.

De concrete planning van vertonging in september kan je hier bekijken.

(LVR)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content