Cinematek stelt Art & Cinema voor

Op maandag 29 april wordt ‘Art & Cinema: De Belgische kunstdocumentaire 1940-1950’, de jongste uitgave van Cinematek, voorgesteld in KASKcinema.

Op maandag 29 april wordt in KASKcinema in Gent de collectie Art & Cinema voorgesteld. Het Koninklijk Belgisch Kunstarchief Cinematek en de medewerkers van het onderzoeksproject ‘film en beeldende kunst’ aan KASK/School of Arts, zullen het publiek laten kennis maken met een boek en drie dvd’s over Belgische kunstdocumentaires uit de jaren 1940 en 1950, de bloeiperiode van de experimentele kunstfilm.

De editie bundelt een essay van Steven Jacobs samen met 15 baanbrekende films van onder meer Charles Dekeukeleire, André Cauvin, Henri Storck, Paul Haesaerts en Luc de Heusch.

Erik Martens van Cinematek zal de avond op gang trekken met een korte introductie. Nadien zal Steven Jacobs van de vakgroep Kunst-, Muziek-, en Theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent, een korte lezing geven aan de hand van enkele filmfragmenten.

Na de lezing volgen vertoningen van de films ‘Magritte ou la leçon des choses’ van Luc de Heusch (1960) en ‘Le retour de l’Agneau Mystique’ van André Cauvin (1946). Kunst- en filmhistoricus Maximiliaan Martens van de Universiteit Gent, zal de films live becommentariëren.

De voorstelling start maandagavond om 20u30. Voor meer informatie kan u hier terecht. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content