Christian Bale kruipt in de huid van Jobs in nieuwe film over Apple-baas

© nvt

Voor deze rol zou hij naar het schijnt zelfs geen auditie hebben moeten doen. Bale is volgens de scenarioschrijver Aaron Sorkin de ‘geknipte persoon’.

Acteur Christian Bale, vooral bekend van ‘American Psycho’ en de Batmanverfilming ‘The Dark Knight Rises’, speelt de rol van Steve Jobs voor een nieuwe biografische film over de oprichter van Apple.

De film wordt geregisseerd door Danny Boyle, bekend van ‘Slumdog Millionaire’. Het nieuws over de nieuwe film, de regisseur en hoofdrolspeler werd bekendgemaakt door Aaron Sorkin, bekend van zijn scenario’s voor films als de ‘The Social Network’ en ‘The West Wing’. Het script van de nieuwe Apple-film zal hij ook voor zijn rekening nemen. Hiervoor zal hij zich baseren op een boek van Walter Isaacson uit 2011.

Christian Bale, die de rol van Jobs krijgt zonder dat hij hiervoor een auditie heeft moeten doen (dat wordt althans gefluisterd), werd afgewogen tegen grootheden zoals Matt Damon, Leonardo DiCaprio en Ben Affleck. Maar na amper één ontmoeting kreeg Bale de rol. “Het wordt een moeilijke rol”, aldus Sorkin aan Bloomberg TV. “Hij krijgt meer tekst te zeggen dan de meeste andere acteurs in drie films. Hij zal ook in elke scène van de film te zien zijn.”

In 2013 was er al een biografische film over Steve Jobs, getiteld ‘Jobs’, waarin Ashton Kutcher de hoofdrol speelde. De film oogstte niet bijster veel lof of succes.(Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content